ENERGIJA

Človeško telo je zelo energično in je odvisno od stalnega pretoka kisika, da pomaga ustvariti dovolj celične energije   (imenovane ATP ) za vse svoje presnovne potrebe. V bistvu je ATP valuta telesa za energijo in več energije ima, več je lahko “porabi” in kisik je neposredno povezan s količino proizvedenega celičnega ATP.

Preprosto povedano, hiperbarična terapija zagotavlja telesu dodatno veliko količino kisika, ki ima nato sposobnost, da dodatno energijo proizvedejo vse naše metabolično aktivne celice in tkiva v telesu.

Ateroskleroza lahko prizadene vse nas. Njeni učinki so veliko bolj izraziti, ko smo starejši. Ko se krvne žile zožijo, se hitrost in pretok kisika sorazmerno zmanjšata. Posledice so vidne z nizko energetsko ravnjo in splošno nagnjenostjo k „upočasnitvi“. Hiperbarična kisikova terapija lahko pomaga pri doseganju pomembnega povišanja ravni celične energije. Lahko je dragoceno orodje za boj proti tej starostni bolezni.

V poškodovanem tkivu lahko ta dodatna količina kisika pomaga pri zagotavljanju »kritične dodatne energije«. Ta je potrebna za obnavljanje in delovanje tkiva.

Poleg tega se lahko pojavijo dolgoročne koristi. Telo lahko poveča število mest, kjer se proizvaja ATP. Ta območja znotraj celic se imenujejo biogeneza mitohondrijev in nadaljnja proizvodnja celic za tvorbo ATP.