×

KAKO DO TERAPIJE

1 Izberite željeni termin.
2 V najkrajšem času vas kontaktiramo.
3 Dogovorimo termin in storitev.

Za vas smo vedno dosegljivi na info@hiperbarika.si. Hvala!

Delovni čas

Pon - Pet 7:00 - 19:00
Sob - 8:00 - 17:00
Ned - 9:00 - 13:00
Za obisk komore je vedno potreben predhoden dogovor in rezervacija!

ZAŠČITA TELESA

Vsaka celica v vašem telesu je dobro opremljena, da lahko zaščiti svojo vitalno jedro DNK z notranjim antioksidantnim sistemom. Ti antioksidanti se imenujejo "endogeni" antioksidanti, ker jih telo proizvaja za obvladovanje stalnih stresov, ki so del vsakodnevnega življenja.

Pravzaprav samo dihanje povzroča velik stres za vsako celico, imenovano »metabolični stres«. Razlog za to je, da kisik reagira z ogljikom (iz hrane, ki jo jeste), ki da telesu energijo celice (ATP), ki jo potrebuje za preživetje in delovanje. Vendar pa ta proizvodnja povzroča nevarne stranske proizvode. Ker dihamo večkrat v minuti, smo bili vedno izpostavljeni »stresu dihanja«, seveda pa se je naše telo temu prilagodilo! Vsaka celica je zaščitena pred tem endogenim antioksidantnim sistemom. Brez njih naše celice ne bi mogle preživeti niti dihanja!

V zadnjih desetletjih so celice v našem telesu izpostavljene izjemno visokim stopnjam stresorjev - hitra hrana, izpušni plini iz avtomobila, cigaretni dim in industrijske kemikalije. Stresorji začnejo preplavljati naš naravni in vgrajen antioksidantni sistem, ima naša krhka DNK zdaj manj zaščite pred temi napadi in sledijo številna bolezenska stanja. To je privedlo do močnega pritiska na dopolnitev prehranskih antioksidantov v prizadevanjih za boj proti tem boleznim.

Hiperbarična komora lahko povzroči močan in zelo hiter dvig endogenega antioksidacijskega sistema . Ključni antioksidanti glutation peroksidaza, katalaza in superoksidni dismutaza so pokazali, da se intracelularno povečujejo v skoraj vseh metabolno aktivnih tkivih po izpostavljenosti HBOT. 

 

TOP