×

KAKO DO TERAPIJE

1 Izberite željeni termin.
2 V najkrajšem času vas kontaktiramo.
3 Dogovorimo termin in storitev.

Za vas smo vedno dosegljivi na info@hiperbarika.si. Hvala!

Delovni čas

Pon - Pet 7:00 - 19:00
Sob - 8:00 - 17:00
Ned - 9:00 - 13:00
Za obisk komore je vedno potreben predhoden dogovor in rezervacija!

Hiperbarična komora

Znanost skrita za čarobno močjo kisika

 

Zrak, ki ga dihamo vsebuje približno 20,9 % kisika, 78 % dušika ter majhne količine argona, ogljikovega dioksida, neona, helija in vodika. V vdihanem zraku so delci kisika, ki iz pljuč potujejo v rdeče krvne celice našega krvnega obtoka.

V normalnih pogojih celice v mitohondrije absorbirajo le 25 % kisika. V mitohondrijih (»celične elektrarne«) se kisik in druga hranila pretvarjajo v ATP (adenozin trifosfat). ATP so visokoenergijske molekule, ki shranjujejo in dajejo telesu energijo za delovanje. Ta proces se imenuje celično dihanje.

V hiperbarični komori tlak potiska kisik v naša pljuča, krvni obtok in celice, da bi povečal absorpcijo le-tega v celicah. V mitohondrije se tako dobavlja več kisika, s čimer se povečuje proizvodnja energije.

Hiperbarična kisikova terapija (angl. HBOT) je postopek, pri katerem dihamo kisik v posebni komori s povečanim atmosferskim tlakom, da izboljšamo naravno regenerativno sposobnost telesa.

Povečanje energije

V normalnih pogojih je kisika v krvi 100 mm Hg . S povečanjem tlaka v hiperbarični komori se kisik v krvi zviša na 1400 mm Hg, kar je 14-krat višja vrednosti kot v normalnih pogojih. 

 

V pogojih hiperbarične komore, kjer je tlak za 1,5- do 2-krat višji kot običajno, lahko pljuča pridobijo več kisika kot pri dihanju pri normalnem zračnem tlaku. Kri nato prenaša kisik po celotnem telesu, da lahko ta pomaga v boju z bakterijami in spodbuja sproščanje vitaminov, hormonov ter matičnih celic, ki spodbujajo celjenje.

Hiperbarična komora in preskrba s kisikom

Znanost skrita za čarobno močjo kisika

Naše telo za preživetje potrebuje kisik. Pomanjkanje kisika lahko zmanjša pretok krvi, poškoduje tkivo, povzroči prezgodnje staranje, vpliva na debelino las in vpliva celo na spomin. Ko se staramo, naše celice izgubljajo hranilne snovi. Dodatna oskrba naših celic s kisikom lahko zagotovi zdravje, energijo in vitalnost.

Večina bolezni in poškodb poškoduje tkiva. Pri nezaceljenih ranah, pri težavah s krvnim obtokom ali celo po kapi prizadeto območje ne dobi dovolj kisika. Rezultat tega je neozdravljeno tkivo. Hiperbarična kisikova terapija naravno zviša raven kisika.

Uporaba hiperbarične kisikove komore

S staranjem, poškodbami ali okvarami telesne funkcije izgubijo svojo zmožnost, zlasti zaradi pretoka kisika do različnih vitalnih organov, kot so srce, pljuča, ledvice, mišična tkiva, ipd.

 

 Hiperbarična kisikova komora se uporablja v skladu s protokolom, ki predpisuje parametre uporabljene med uporabo, kot so atmosferski tlak, trajanje terapije in število terapij, vključno z varnostjo samo terapije.

Različna stanja zahtevajo različne protokole uporabe, pri čemer lahko posamezna terapija traja od 40 do 90 minut, pri različnih tlakih, z vsakodnevnimi terapijami, od 10 do 30 dni.

 Zagotavlja rezultate že zelo hitro in vam omogoča, da vsaka terapija šteje.

 Namenjena je ljudem vseh starosti,

 Počutite se močnejše, bolj zdrave in polne energije

 Lajšanje in odprava bolečin.

Pred terapijo

 

Pred začetkom uporabe hiperbarične kisikove terapije za morebitna bolezenska stanja ali kronične bolnike je potreben posvet z zdravnikom, da se ugotovi primernost terapije za posameznika in se izključijo morebitni faktorji, zaradi katerih bi takšno terapijo odsvetovali (klavstrofobija, pnevmotoraks, pljučna obstruktivna bolezen, povišana telesna temperatura, predhodne operacije ušes, kronični sinusitis, okužbe zgornjih dihal itd.). 

 

Med terapijo

 

Vsaj 24 ur pred in po terapiji se posameznikom odsvetuje kajenje, potapljanje ali letenje. Znotraj komore je urejen sistem prezračevanja, Posameznik je ves čas pod nadzorom usposobljenega operaterja, ki spremlja stanje v primeru nastopa težav.

 

Hiperbarična komora za hiperbarično kisikovo terapijo

Zasnova in izdelava sta namenjeni varnosti in udobju.

 • Dvojni varnostni mehanizem v primeru previsokega tlaka – ročni in programski.
 • Tiho delovanje (nizka raven hrupa znotraj in zunaj komore).
 • Samodejno zmanjšanje tlaka v primeru izpada električne energije.
 • Gumb za hitro zaustavitev.
 • Dva sloja zračnih filtrov – 0,05 in 0,01 mikrometra.
 • Mednarodno certificirana antibakterijska notranjost (po japonskih standardih).
 • Spremljanja posameznika ves čas terapije, zaradi velikih prozornih vrat.
 • Tako posameznik kot operater imata možnost zmanjšanja tlaka v primeru nelagodja.
 • Klimatizirano okolje, za še večje ugodje.

Kontrolna enota in varnost

Samodejno nadziran tlačni sistem.

 

Mikroprocesorski sistem samodejno uravnava ravnovesje med črpalnim sistemom in dovodom zraka ter s tem vzdržuje primeren zračni tlak. V primeru okvare se kompresor po 60 sekundah izklopi.

1. Kontrola in pregled delovanja znotraj in zunaj komore.
2. Dvosmerni komunikacijski sistem. 
3. Brezžična povezava za pošiljanje informacij o terapiji v druge naprave.

 

Notranje udobje

Odlično počutje 

 • Vrata so zatesnjena s tlakom, brez tečajev ali drugih mehanizmov za zapiranje, ki bi lahko bili izpostavljeni obremenitvam pritiska.
 • Enostavno premikanje vrat.
 • Antibakterijsko usnje v notranjosti.
 • Visokokakovostna vzmetnica in vzglavnik – 90 % materiala predstavlja zrak, ki odvaja toploto in vlago, ki jo telo ustvarja med uporabo. Omogoča dobro prezračevanje v celotni komori. Poleti hladi in pozimi greje. Narejeno na Japonskem.

Podjetje Sceena K d.o.o. je ekskluzivni zastopnik Oxyhelp hiperbaričnih komor v Sloveniji! 

Za informacije ali nakup Hiperbarične komore prosim izpolnite spodnji obrazec:

 

KONTAKT

SCEENA K, D.O.O.

Šmarjeta pri Celju 12
3211 Škofja vas

Tel: 00386 41 327 531

Mail: info@hiperbarika.si

TOP