×

KAKO DO TERAPIJE

1 Izberite željeni termin.
2 V najkrajšem času vas kontaktiramo.
3 Dogovorimo termin in storitev.

Za vas smo vedno dosegljivi na info@hiperbarika.si. Hvala!

Delovni čas

Pon - Pet 7:00 - 19:00
Sob - 8:00 - 17:00
Ned - 9:00 - 13:00
Za obisk komore je vedno potreben predhoden dogovor in rezervacija!

Splošna vprašanja

Hiperbarična kisikova terapija je terapija, kjer s pomočjo maske dihamo kisik. Terapija se po svetu že nekje 60 let uporablja za izboljšanje stanja in počutja pri različnih boleznih in poškodbah. Izvaja se v posebnih komorah, kjer je tlak višji od atmosferskega. Komore so zgrajene tako, da prenesejo izredno visok tlak.

 

Podrobnejše informacije o cenah najdete v zavihku CENIK STORITEV

Pred obiskom hiperbarične komore je priporočen posvet z zdravnikom v primeru kroničnih bolezni ali drugih zdravstvenih stanj. V kolikor gre za ohranjanje dobrega počutja, regeneracije, anti-aging ali biohackinga pa smo veseli vsake stranke, ki se za hiperbarično kisikovo terapijo odloči sama. 

S seboj lahko vzamete stvari, s katerimi si boste krajšali čas med terapijo,  knjigo ali predvajalnik.

Posebne priprave niso potrebne. Priporočamo le udobna, po možnosti bombažna oblačila in nekaj, s čimer si boste krajšali čas (knjiga).

Parkirišče se nahaja pred vhodom v stavbo. Do same komore pa je omogočen tudi dostop z dvigalom.

V osnovi obstajata dve vrsti komor: enojne in »Multiplace«. Enojne komore so namenjene uporabi ene odrasle osebe. »Multiplace« komore oziroma komore za več oseb pa istočasno uporablja več ljudi. Slabost »multiplace« komor je, da  je lahko potek terapije moten ali prekinjen, s tem pa je ovirana sprostitev. Pri nas uporabljamo le enojno komoro prav zaradi zasebnosti stranke.

Približno 75 min, skupaj s pripravami. Sama terapija znotraj komore traja 60 min, odvisno od vaših potreb.

Hiperbarične komore so opremljene z dvosmernim sistemom zvočnikov in telefonsko slušalko, preko katere se lahko operater med terapijo pogovarja z vami.

V telesu se poveča koncentracija kisika. Učinki terapije so opazni takoj, v telesu se odvijajo še nekje 6 ur po terapiji in trajajo več dni. Začetna prijetna utrujenost se čez nekaj časa spremeni v sproščeno energijo.

Da. Naročite se lahko preko telefona, kontaktnega obrazca ali preko e-naslova posamezne poslovne enote.

Hiperbarična kisikova terapija telo oskrbi s kisikom. Dodatna količina kisika v telesu spodbudi regeneracijo tkiv, zato so mišice tudi po hujših naporih manj utrujene.

Boljša preskrba telesa s kisikom spodbudi prekrvavitev po celem telesu, pospeši obnovo celic in kožo naredi mehkejšo, čistejšo in bolj sijočo.

Pred obiskom komore si obraz ni potrebno očistiti. Pred obiskom komore si morate sneti in pospraviti ves nakit na vidnih mestih, tudi uro.

Hiperbarična kisikova terapija pripomore k hitrejši regeneraciji telesa, s tem lahko športniki dosegajo boljše rezultate in zmorejo tudi težje treninge.

Tako v primeru okvare kot pri izpadu električnega toka se naprave samodejno ustavijo, v komori pa ostane dovolj zraka, da lahko operater varno zaključi terapijo.

Pri nas je komora s posebnim sistemom uravnavana na željeno temperaturo. Za razliko od ostalih hiperbaričnih komor, si pri nas lahko nastavljate notranjo temperaturo in tako povečate vaše udobje. Pri ostalih komorah se temperatura znotraj komore dvigne tudi do 34 stopinj tekom terapije.

Večje spremembe po prvi terapiji večinoma niso opazne, pojavljati se začnejo postopoma. Ni posebej določenega števila terapij, vsak posameznik namreč različno opazi učinek. Predvsem pa je število obiskov odvisno od razloga, zakaj ste se odločili za hiperbarično kisikovo terapijo. 

Priporočamo, da pred terapijo zaužijete uravnotežen obrok. Verjetno je, da boste po obisku komore lačni, saj hiperbarična terapija pospeši presnovo.

Poškodovano tkivo pri dihanju ob tlaku, ki je večji od atmosferskega prejme več kisika kot pri dihanju ob normalnem tlaku. Zaradi fizikalnih zakonov se kisik pod tlakom raztopi v plazmi, ta nato s kisikom oskrbi preostala tkiva telesa, celo tista, ki imajo oslabljeno prekrvavitev. 

TOP