×

KAKO DO TERAPIJE

1 Izberite željeni termin.
2 V najkrajšem času vas kontaktiramo.
3 Dogovorimo termin in storitev.

Za vas smo vedno dosegljivi na info@hiperbarika.si. Hvala!

Delovni čas

Pon - Pet 7:00 - 19:00
Sob - 8:00 - 17:00
Ned - 9:00 - 13:00
Za obisk komore je vedno potreben predhoden dogovor in rezervacija!

BIOHACKING

Izraz »biohacking« morda zveni nenavadno in čudno, a vendar to sploh ni.

 Gre za maksimiranje potenciala našega telesa in duha in željo biti najboljša različica sebe. Biohekerji s pomočjo različnih metod, na sistematičen način in z biološkim pristopom kar najbolje izkoristijo svoje misli, telo in življenj nasploh.

Začetnik »biohackinga« je Dave Asprey, poslovnež iz Silicijeve doline v Kaliforniji, ki si je želel boljše življenje. Je »originalni« bioheker, izumitelj kave Bulletproof® Coffee, avtor knjige The Bulletproof Diet in človek, ki stoji za največjim podcastom (slo. poddaja; digitalna vsebina), v kategoriji zdravje, na multimedijskem predvajalniku in knjižnici, iTunes.

Predstavljajte si »biohackanje« na način, kot je ta. Zakaj ljudje zjutraj pijejo kavo? Da se zbudijo, postanejo pozorni in se osredotočijo na dan, ki je pred njimi. Zakaj ljudje raje poslušajo umirjeno jazz glasbo namesto razbijanja tehno glasbe? Za sprostitev in boljši spanec. Biohekerji se dobro zavedajo, kako močno lahko stvari, ki jih vnesemo v naše telo in um –  naj bodo to snovi, zvoki ali slike – vplivajo na počutje, obnašanje in funkcioniranje. Njihov poudarek je na spreminjanju teh stvari, z namenom doseganja boljših rezultatov, kot so:

  • jasnost misli,
  • več energije,
  • boljša osredotočenost,
  • odsotnost bolezni,
  • boljši spomin

 Hiperbarična kisikova terapija je »biohack«, ki ga priporoča Dave Asprey in ga uporabljajo vsi tisti, ki želijo biti bolj zdravi, močnejši in živeti dlje. Je način, s katerim damo telesu več kisika, kot bi ga običajno dobil iz zraka.

Zakaj je povečan vnos kisika koristen?

Povišan nivo kisika, ki doseže slabo prekrvavljena ali celo hipoksična območja, kot so mesta poškodb ali rane, pomaga telesu, da ta hitreje okreva na naraven način.

 Hiperbarična kisikova terapija je preprost, neinvaziven in neboleč postopek. Uporabniki hiperbarične komore vstopijo v samostojno, zasebno, namensko zgrajeno komoro, imenovano hiperbarična komora. V notranjosti vdihavajo kisik pri povečanem atmosferskem tlaku. Povečan tlak pospeši prenos kisika v krvi, kar telesu omogoči, da absorbira 10- do 15-krat več kisika kot običajno.

BioHekerji hiperbarično kisikovo terapijo uporabljajo za nekakšno nadgradnjo telesa in duha. Morda se sliši nepredstavljivo, zato je tukaj seznam načinov, kako lahko povečana oksigenacija izboljša vaše fizično in duševno delovanje.

Tako športniki kot biohekerji so hiperbarično kisikovo terapijo sprejeli kot neprecenljiv vir za izboljšanje življenja.

 

TOP