×

KAKO DO TERAPIJE

1 Izberite željeni termin.
2 V najkrajšem času vas kontaktiramo.
3 Dogovorimo termin in storitev.

Za vas smo vedno dosegljivi na info@hiperbarika.si. Hvala!

Delovni čas

Pon - Pet 7:00 - 19:00
Sob - 8:00 - 17:00
Ned - 9:00 - 13:00
Za obisk komore je vedno potreben predhoden dogovor in rezervacija!

Kaj je Avtizem?

"Vsak trenutek - nova barva mojega sveta." 

Približno 1,8 % otrok v Avtizem je spektralna motnja, ki se kaže v raznolikih simptomih in značilnostih. Značilna je težava pri socialni interakciji, težave v komunikaciji, ponavljajoče se vedenjske vzorce ter pogosto omejen interes za določene dejavnosti ali teme. 

 

Raznolikost simptomov

"V različnosti je lepota."

 Hiperbarična kisikova komora se uporablja v skladu s protokolom, ki predpisuje parametre uporabljene med uporabo, kot so atmosferski tlak, trajanje terapije in število terapij, vključno z varnostjo samo terapije.

Različna stanja zahtevajo različne protokole uporabe, pri čemer lahko posamezna terapija traja od 40 do 90 minut, pri različnih tlakih, z vsakodnevnimi terapijami, od 10 do 30 dni.

 Zagotavlja rezultate že zelo hitro in vam omogoča, da vsaka terapija šteje.

 Namenjena je ljudem vseh starosti,

 Počutite se močnejše, bolj zdrave in polne energije

 Lajšanje in odprava bolečin.

Zgodnje prepoznavanje

Pomembno je, da se avtizem prepozna in diagnosticira čim prej, saj zgodnje zdravljenje in intervencije lahko pomembno izboljšajo razvojne izide.

 

Upravljanje simptomov in terapije

Pomembno je, da se aObstajajo različni pristopi k zdravljenju avtizma, vključno z vedenjsko terapijo, govorno-jezikovno terapijo, terapijo s hiperbaričnim kisikom in drugimi posebnimi pristopi, ki pomagajo posameznikom pri obvladovanju simptomov ter izboljšanju kakovosti življenja. 

Pomembnost razumevanja in sprejemanja

Za posameznike z avtizmom je ključnega pomena razumevanje in sprejemanje njihove drugačnosti v družbi. Z vzpostavljanjem podpore ter ustvarjanjem okolja, ki omogoča prilagoditve in razumevanje, lahko pripomoremo k bolj vključujoči in podpori polni skupnosti za vse. 

Avtizem in hiperbarična komora

Znanost skrita za čarobno močjo kisika

 

Približno 1,8 % otrok v Združenih državah Amerike prejme diagnozo avtizma, kar je stopnja, ki se je v zadnjih dveh desetletjih več kot podvojila. Leta 2021 je CDC poročal, da je približno 1 od 44 otrok v ZDA diagnosticiranih z motnjo avtističnega spektra (ASD). Približno 1 od 27 fantov in 1 od 116 deklet prejme diagnozo avtizma. Motnja prizadene ljudi vseh ras in socialno-ekonomskih skupin. Zaradi tega povečanja se vse več staršev obrača k alternativnim oblikam zdravljenja za blaženje osnovnih simptomov avtizma.

 

Klasična zdravila in terapije pogosto niso uspele pri doseganju želenih rezultatov pri mnogih bolnikih z avtizmom in njihovih družinah. Vendar pa so študije pokazale, da je terapija s hiperbaričnim kisikom v vzponu in jo starši ter zdravniki uporabljajo za lajšanje učinkov ASD.

 

Ta neinvazivna terapija je preprosta, saj obsega eno urno dnevno sejo, med katero starši in otroci vstopijo v hiperbarično komoro ter prejmejo povečane količine kisika. Hiperbarična terapija je pokazala zmanjšanje vnetja in izboljšanje kognitivnih funkcij, kar je bistveno pomagalo tisočim otrokom s spektrom avtizma.

Vir: Autism

Izdihnite

Vdihnite

Osredotočite se na vaše dihanje. Naj postane zavestno
dejanje in naj ne bo le naravni instinkt.

TOP