REGENERACIJA CELIC

Dodatni kisik olajša sposobnost telesa, da proizvaja tako nova tkiva kot nove krvne žile. To ni nujno samo za poškodovana območja in poškodbe v telesu, ampak še pomembneje, za pomoč pri odpravljanju degenerativnih učinkov, ki se pojavijo med procesom staranja.

Hiperbarična terapija s kisikom je dobro znana v bolnišnicah in centrih za nego kolagena in regeneraciji tkiv v tujini . Dve glavni fiziološki učinki hiperbarične komore za zagotavljanje te koristi sta:

  • Fibroblastna aktivacija: Fibroblasti so celice, ki so odgovorne za določanje kolagena in bistvenega pomena za proizvodnjo kolagena. Hiperbarični kisik stimulira aktivacijo fibroblastov in ima zato ključno in ključno vlogo pri celjenju ran.
  • Mobilizacija matičnih celic : Terapija z matičnimi celicami je bila osrednja tema raziskav in financiranja regenerativne medicine. Hiperbarična komora je močan način za spodbujanje kostnega mozga, da proizvede več matičnih celic. Te celice lahko nato krožijo v krvnem obtoku in končajo na različnih mestih, kjer so potrebne.

Zanimiv razvoj kliničnih raziskav je pokazal, da je hiperbarična kisikova terapija močan stimulator nevrogeneze (novih možganskih celic), zlasti po poškodbah možganov ali motnjah gibanja. Vsa druga tkiva in ​​organi imajo lahko korist od tega procesa, vse do kosti (osteogeneza – nova tvorba kosti)!

Drugi zanimiv razvoj je na področju regenerativne medicine,   kjer se hiperbarična kisikova terapija uspešno uporablja v kombinaciji s postopki matičnih celic (kot je PRT). Hiperbarična komora tako pred postopkom pomaga povečati število izvornih celic, pridelanih pred postopkom, kot tudi spodbujati in pospeševati postopke rasti in presaditve .

Več si lahko preberete: KLIK DO STRANI