×

KAKO DO TERAPIJE

1 Izberite željeni termin.
2 V najkrajšem času vas kontaktiramo.
3 Dogovorimo termin in storitev.

Za vas smo vedno dosegljivi na info@hiperbarika.si. Hvala!

Delovni čas

Pon - Pet 7:00 - 19:00
Sob - 8:00 - 17:00
Ned - 9:00 - 13:00
Za obisk komore je vedno potreben predhoden dogovor in rezervacija!

Alzheimerjeva bolezen in demenca

Alzheimerjeva bolezen in demenca sta nevrodegenerativni bolezni, ki vplivata na kognitivne funkcije, spomin in sposobnost vsakodnevnega delovanja posameznika. Sodobne raziskave kažejo, da bi lahko hiperbarična terapija (HBOT) ponudila novo upanje in perspektivo za izboljšanje življenja tistih, ki se spopadajo s temi izzivi.

Alzheimerjeva bolezen in demenca sta nevrodegenerativni bolezni, ki vplivata na kognitivne funkcije, spomin in sposobnost vsakodnevnega delovanja posameznika. Sodobne raziskave kažejo, da bi lahko hiperbarična terapija (HBOT) ponudila novo upanje in perspektivo za izboljšanje življenja tistih, ki se spopadajo s temi izzivi.

 

Kaj je Alzheimerjeva bolezen in Demenca?

"V svetu spominov, kjer vsak trenutek ustvarja neprecenljive zgodbe, Alzheimerjeva bolezen in demenca odpirata priložnost za sočutje in povezanost, ki premagujeta meje pozabe."

Demenca je širši pojem, ki opisuje skupino simptomov, povezanih z izgubo spomina in drugih kognitivnih funkcij. Alzheimerjeva bolezen je najpogostejši vzrok demence, vendar obstajajo tudi drugi dejavniki, ki lahko prispevajo k njenemu razvoju.

 

Vloga Hiperbarične Terapije pri Alzheimerjevi bolezni in Demenci:

Hiperbarična terapija vključuje vdihavanje čistega kisika pod povišanim pritiskom v kontroliranem okolju. Raziskave kažejo, da lahko ta terapevtski pristop izboljša oskrbo možganov s kisikom, kar lahko koristi ljudem s nevrodegenerativnimi boleznimi, vključno z Alzheimerjevo boleznijo.

 

Povečanje oksigenacije možganov: Hiperbarična terapija povečuje dostopnost kisika možganom, kar lahko izboljša delovanje nevronov in zmanjša nevrodegeneracijo.

 

Vnetje in antioksidativni učinki: Vnetje ima ključno vlogo pri nevrodegenerativnih boleznih. Hiperbarična terapija lahko zmanjša vnetne procese in deluje antioksidativno, kar lahko pozitivno vpliva na zdravje možganov.

 

 

Spodbujanje regeneracije: Hiperbarična terapija lahko spodbudi tvorbo novih krvnih žil (angiogeneza) in poveča tvorbo matičnih celic, kar prispeva k regeneraciji možganskega tkiva.

 

Odpornost in sijaj v senci

"Zgodba o premagovanju Alzheimerjeve bolezni"

 

gospod Martin, star 72 let, je pred nekaj leti prejel diagnozo Alzheimerjeve bolezni. Namesto da bi se vdal obupa, je skupaj z družino stopil na pot premagovanja izziva, ki ga prinaša ta neozdravljiva bolezen.

V družinskem krogu so se odločili vključiti različne strategije, vključno z redno telesno vadbo, spodbudnimi družabnimi dejavnostmi in prehranskimi prilagoditvami. Poleg tega so se odločili preizkusiti tudi hiperbarično terapijo.

Po nekaj mesecih rednih seans v hiperbarični komori so začeli opažati izboljšave. Martin je pridobil večjo jasnost v mislih, izboljšalo se je njegovo spominjanje in vsakdanje funkcije. Najpomembnejše pa je bilo, da so opazili, kako se je spet začel smejati, uživati v družbi in živeti bolj polno življenje.

Čeprav ni čudežnega zdravila za Alzheimerjevo bolezen, je zgodba Martina opomnik, da lahko pozitiven pristop, podpora družine in inovativne terapevtske možnosti pomembno vplivajo na kakovost življenja posameznika, ki se sooča s to boleznijo.

Vir: Autism

Izdihnite

Vdihnite

Osredotočite se na vaše dihanje. Naj postane zavestno
dejanje in naj ne bo le naravni instinkt.

TOP