×

KAKO DO TERAPIJE

1 Izberite željeni termin.
2 V najkrajšem času vas kontaktiramo.
3 Dogovorimo termin in storitev.

Za vas smo vedno dosegljivi na info@hiperbarika.si. Hvala!

Delovni čas

Pon - Pet 7:00 - 19:00
Sob - 8:00 - 17:00
Ned - 9:00 - 13:00
Za obisk komore je vedno potreben predhoden dogovor in rezervacija!

ENERGIJA

Človeško telo je zelo energično in je odvisno od stalnega pretoka kisika, da pomaga ustvariti dovolj celične energije   (imenovane ATP ) za vse svoje presnovne potrebe. V bistvu je ATP valuta telesa za energijo in več energije ima, več je lahko "porabi" in kisik je neposredno povezan s količino proizvedenega celičnega ATP.

Preprosto povedano, hiperbarična komora zagotavlja telesu dodatno količino kisika, ki ima nato sposobnost, da to energijo proizvedejo vse naše metabolično aktivne celice in tkiva v telesu.

Ateroskleroza prizadene vse nas, vendar so njeni učinki veliko bolj izraziti, kot smo starejši. Ko se krvne žile zožijo, se hitrost in pretok kisika sorazmerno zmanjšata. Posledice so vidne z nizko energetsko ravnjo in splošno nagnjenostjo k „upočasnitvi“. Hiperbarična terapija lahko pomaga pri doseganju pomembnega povišanja ravni celične energije in je zato lahko dragoceno orodje za boj proti tej starostni bolezni.

V poškodovanem tkivu lahko dodatna količina kisika pomaga pri zagotavljanju »kritične dodatne energije«, ki je potrebna za obnavljanje in delovanje tkiva.

Poleg tega se lahko pojavijo dolgoročne koristi, saj lahko telo poveča število mest, kjer se proizvaja ATP. Ta območja znotraj celic se imenujejo biogeneza mitohondrijev in nadaljnja proizvodnja celic za tvorbo ATP. 

TOP