OKREVANJE PO POŠKODBI

Iz udarcev in zvinov do zapoznelega nastopa mišične bolečine. Hiperbarična terapija s kisikom se uporablja za regeneracijo mehkih tkiv, pospešuje celjenje, zmanjšujejo otekline in poskrbi, da so športniki hitreje nazaj v igri.  

Po napornih vsakodnevnih telesnih aktivnostih se lahko pojavi utrujenost in fizična izčrpanost. Med hiperbarično kisikovo terapijo se v telesu prenaša 12-15 krat več kisika. To lahko pospeši proces regeneracije, poveča imunski sistem in oksidira mišice za bolj učinkovito delovanje .

Številni profesionalni športiniki,  uporabljajo hiperbarično komoro za okrevanje in vzdržljivost. Mnogi igralci ohranijo vrhunsko kondicijo in / ali si opomorejo od poškodb.

Zdravniki po svetu delajo tudi na klinični študiji, ki raziskuje učinkovitost hiperbarične kisikove terapije kot zdravljenje travmatskih poškodb možganov.

»Kadar ima nekdo možgansko poškodbo, obstaja območje okoli slabo poškodovanih celic, ki so mirujoče ali spane. Hiperbarična komora prebudi celice in jih naredi, da začnejo znova delati, pravi dr. Barry Miskin, ki vodi študijo.

Upa, da bo dokazal, da lahko hiperbarična kisikova terapija izboljša simptome travmatičnih poškodb možganov s povečanjem pretoka krvi v možganih . Bolniki morajo biti zdravljeni petkrat na teden. 

Dvorec Lanovž zagotavlja sodobno hiperbarično kisikovo terapijo. 

Raziskave in študije so pokazale, da je hiperbarična kisikova terapija precej učinkovita za regeneracijo poškodb, saj ta traja manj časa. Je način, ki pod atmosferskim tlakom do 1,5 ATA, pomaga poškodovanim tkivom, da absorbirajo več kisika, kot bi ga lahko pri normalnem zračnem tlaku.  Pri povišanem zračnem tlaku hiperbarična kisikova terapija omogoča, da se čisti kisik raztopi v krvi, cerebrospinalni tekočini in plazmi. Tako območja, ki imajo sicer omejen pretok krvi in zaradi tega pomanjkanje kisika, prejmejo veliko količino kisika, kar znatno pospeši proces regeneracije.